Simon Jan Fokkema

Migration Designer

Wat ik mooi vind is dat migreren toch een vak apart is. Hoe vreet je je snel mogelijk in in het project? Hoe krijg je je klant mee in het veranderproces wat een migratie is? Hoe krijg je de medewerker mee die zijn of haar eigen functie aan het uitfaseren is? Leren, analyseren, communiceren, empathie – skills die ik elke dag inzet.

Hoe een normale werkdag eruit ziet hangt nogal af van de fase van het project. Ikzelf vind met name de analysefase leuk. Met klanten workshops draaien en heel veel informatie verzamelen. Soms krijg ik dan het gevoel dat het teveel informatie is – en dat kan ook verlammend werken voor de analyse. Ik heb inmiddels wel geleerd dat de structuren soms even tijd nodig hebben om uit te kristalliseren.

Wat ik ook heel leuk vind zijn de echt complexe problemen. Problemen die creativiteit nodig hebben om op te lossen. En waar je ook echt ervaring voor nodig hebt. Dat voelt de klant ook – zo laat je ook je waarde zien.

Het leukste aan werken bij DX? De gedrevenheid bij de collega’s om samen een project tot een goed eind te brengen (hoewel het soms kan knetteren als het gaat om de manier waarop). En dat je bij veel verschillende bedrijven een kijkje in de keuken krijgt.

Uitgelichte vacatures

Projectmanager

Als Projectmanager ben je heel belangrijk binnen ons bedrijf en voor onze klanten. Een succesvolle migratie en een tevreden klant ligt immers voor een belangrijk deel in jouw handen: hoe je het project voorbereidt, structureert, inricht en beheerst. En – minstens zo belangrijk – hoe je omgaat met de mensen in je team en van de klant.

Lees meer >

Migration Designer

Werken bij een bedrijf waar je je elke dag kan vastbijten in complexe migratiepuzzels? Waar je samen kan werken en leren van de allerbeste experts op het gebied van data en datamigratie? Dan ben je bij Data eXcellence aan het juiste adres.

Lees meer >